miercuri, 18 februarie 2009

iarna nu se mai da dusa!


daca in luna decembrie ne doream sa ninga,ei bine..nu a nins...sau a nins prea putin!nu mai sunt iernile care erau cand eram eu mai mica.de craciun nu am avut zapada,de revelion la fel,cu toate ca in zonele muntoase a nins.la sfarsitul sesiunii parca era primavara,asa imi era de cald,nu stiam ce sa mai dau jos de pe mine. dar intr-o saptamana s-au schimbat lucrurile!au venit cu asta,bineinteles si ghinioanele. nu a fost destul ca a fost zapada , a fost si frig si a fost si blocat tot traficul in cj. am stat o ora dupa autobuz! resemnata si plina de nervi, nu am mai asteptat inca 10 minute,pt ca daca o faceam nu-mi mai simteam degetele de la picioare! dar de fapt nici nu stiu de ce am asteptat atat! m-am urcat in taxi,sperand ca ajung mai repede acasa,da' de unde!cred ca ajungeam mai repede pe jos,dar macar mi se dezmortisera picioarele cat de cat. ajung la destinatie,domnu nu are sa imi dea rest! extraordinar,dupa ce ca am stat atata,mai stau si sa schimbe banii,imi da banii,neavand iarasi sa-mi dea bine restul!dar ce sa faci,ies din taxi,imi cobor plasa,o pun jos,in zapada,o ridic,se rupe toata...ce-ti poti dorii mai mult??strang de prin zapada,noroc ca aveam plasa de rezerva,urc scarile,dau sa intru in casa...deschid becu,nimic...bezna..deschid celalalt..nimic..beznaa.
cat de ghinionist poti fii intr-o zi?? ma uit la telefon...avea o liniutza,foarte tare..vorbesti 5 min si se inchide!
aprind lumanarea (noroc ca am lumanare),ma uit la plase,oftez...ma uit pe geam.vad lumina!ma duc la vecini sa-mi dea si mie curent!pai se poate...stau o juma de ora..ma oftic tot mai tare,ies in scara,vad lumina prin vizor la altii! intru in casa ma urc pe scaun,ma uit la siguranta! era sarita fir-ar!! si se facu lumina,am stins lumanarea si mi-am vazut de treaba,multumita ca totusi pana la urma nu a fost chiar asa de rau.
asa..acuma imi doresc sa vina primavara,macar nu mai mi-e frig dimineata,nu mai intarzie autobuzele,nu te mai stropesc masinile care circula cu 100 la ora in loc de 50,nu mai iti iei o tona de haine si cel mai important , nu mai manci porcariile astea de pe piata care te ajuta sa-ti schimbi hainele cu o masura mai mare.