marți, 30 septembrie 2008

E tarziu...


e liniste...nu mai e nimeni care sa-si fluture coada prin casa...sa sara in pat..si sa ofteze de bine ce e in patuc...
ce bine e sa ai un suflet langa tine , care sa te faca sa razi, caruia sa-i simti caldura ,cu care sa te trezesti dimineata pe piept si sa-ti ceara de mancare.
un animal iti face viata mai frumoasa.
bubu,un pechinez neobisnuit de trist a reusit sa se schimbe f mult cat a stat la mine acasa. la inceput avea o privire apatica , nu stia sa se joace, tresarea la cel mai mic zgomot..nu manca. dar,cu timpul a primit atentie din partea tuturor si a prins incredre in el,a inceput sa se joace din ce in ce mai des , a devenit pofticios. si asa a facut bubu burta...si asa de bine ii era...in fotoliul lui avea perinita..si cum sa-l deranjezi cand vezi ce bine sforaie :))
as mai scrie multe legate de el dar acum e cam tarziu...

care sunt adevaratii prieteni??

Inca din copilarie interactionezi cu diversi oameni si incepi sa-ti faci prieteni. se spune ca prietenii adevarati sunt din copilarie . o fi asa?
atunci cand avem o problema si nu reusim sa o rezolvam singuri cerem sfatul celui care credem ca ne este prieten.
dar...sunt momente in care cei din jur nu ne pot rezolva problemele. sunt prieteni care nu au timp , care nu-s curiosi, care iti dau un sfat doar ca trebuie sa fie dat; sunt prieteni care cred ca daca iti fac o favoare trebuie sa le-o intorci.
de multe ori,cand simti ca esti ignorat,ai tendinta sa-ti pierzi increderea in cel care crezi ca-ti este prieten , ai tendinta sa crezi ca esti singur , ca toti sunt pe interes.
prietenii cu care in trecut te distrai,cu care te intalneai des,care erau alaturi de tine acum nu au timp... acum nu te mai asculta..acum au alta parere despre tine..acum te gasesc insuportabil...si nu mai gaseste nici un subiect de dicutie cu tine.
dar cu timpul,am observat ca prietenii vin si pleaca. probabil cu timpul iti dai seama ce inseamna prietenii.
in liceu mi-am gasit o "sora" , ne distram impreuna...am amintiri frumoase de acea perioada.
pe parcurs ne-am schimbat amandoua ... parca ea se simtea in competitie cu mine...si asa ne-am indepartat una de cealalta. mi-a parut rau ca am rupt legatura cu ea , dar asa aflii cat de mult te pretuieste un om...cat iti este de prieten.
ne-am intalnit intamplator,am schimbat nr de telefon..dar nu ne-am mai cautat. de ce?? nu stiu de ce ...poate trebuie sa las trecutul in urma...
cu timpul am observat ca oamenii pe care ii cunostii pe parcursul vietii te vor ajuta la un moment dat chiar daca sunt niste necunoscuti.
eu cred ca adevaratii prieteni is fac loc si pt tine,te ajuta la greu,iti dau sfaturi,nu te condamna atunci cand esti intr-o pasa proasta,te inteleg si iti sunt alaturi la bine si la rau.
dar intrebarea totusi ramane...esti sau nu prieten adevarat?

Ganduri...


In viata nu poti avea numai succese , si cel mai adesea succesele sunt urmari ale esecului .
La asta se refera si "anotimpurile vietii". se refera la ceea ce se intampla bun sau rau , se refera la intamplari , amintiri , oameni , locuri . In special viata noastra e un anotimp , gandurile noastre sunt anotimpuri. Mi-a placut un citat :"Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare."